szentklaraylogo

Dr. Szentkláray Bence LL.M.

SZAKMAI ÉLETÚT

Szakmai pályafutásomat az egyetem második évében kezdtem egy nemzetközi gazdasági joggal magas szinten foglalkozó ügyvédi irodában. Először gyakornokként, majd fordítóként, később végelszámolóként az egyetemi évek alatt már tapasztalatot szereztem nemzetközi bank alapításában, működésében és végelszámolásában is. Az egyetem utolsó két évét Bécsben dolgozva töltöttem az Osztrák-Magyar bank végelszámolásában segédkezve. Diplomamunkámat is a felszámolási eljárással összefüggésben írtam.

Ügyvédjelöltként először egy nemzetközi bank jogi főosztályán, majd a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumban, jogszabály előkészítésen dolgoztam az ügyvédi iroda képviseletében, majd ennek lejártával gazdasági és kártérítési ügyekben jártam el.

Az ügyvédjelölti időm lejártát követően hét évet Egyiptomban éltem. Hurghadán egy búvárközpontban kezdtem dolgozni, hét év múlva 5 búvárközpont és egy bár tulajdonosa voltam és 5 búvárszervezetnél több, mint 15 instruktor tréneri, 30 instruktori minősítéssel rendelkeztem a rekreációs, technikai, kevertgázas és újralégzős búvárkodásban, továbbá tréneri minősítést szereztem trimix gázkeverés, oxigén adminisztráció, elsősegély és más, a búvárkodáshoz kapcsolódó speciális területen. Az arab tavasz és a tragikus hurghadai buszbaleset hozta el a hazatérést és az ügyvédi pálya gyakorlása iránti megújult lendületet.

Hazatérve a szakvizsgákra készülés közben a hurghadai buszbaleset meghatározta a szakmai érdeklődésemet. A károsultak közül többet személyesen is ismertem a búvárkodás és Hurghada által, így kiváló kollégámmal elvállaltuk az ügyet, amely a következő 11 évemet meghatározta, az ügy lezárásáig. A szakvizsgák letétele után megalapítottam a Szentkláray Ügyvédi Irodát.

A polgári felelősségi jog iránti érdeklődésem meghatározó lett, egyre több kártérítési ügyet, személyiségi jogsértéses ügyet és egyre kevesebb gazdasági jogi ügyet vállaltam. Ismereteim frissítése és bővítése érdekében elvégeztem a kártérítési szakjogász képzést a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és azóta szinte kizárólag személyi sérüléssel járó balesetekkel, személyiségi jogsértésekkel és szomszédjogi jogsértésekkel foglalkozom.