Balesete volt? Kára keletkezett?

Segítünk, hogy kárait kifizessék és veszteségét kompenzálják.

Dr. Szentkláray Bence LL.M.

Kártérítési szakjogász, ügyvéd

Kérjen időpontot konzultációra!

Küldje el nekünk balesete rövid leírását és 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Aki munkahelyi baleset, munkahelyi megbetegedést, vagy közlekedési baleset szenvedett, gyalogos gázolás áldozata volt vagy, hozzátartozója halálos munkahelyi balesetet, vagy halálos közlekedési balesetet szenvedett, a táppénz mellett baleseti kártérítésre és sérelemdíjra is igényt tarthat.

 A kárrendezés gyakran komplikált folyamat. Ilyen esetekben a kártérítésekre szakosodott ügyvéd, illetve kártérítési szakjogász tudja szakszerűen és eredményesen képviselni a károsultat, hogy a teljes kártérítése minél előbb megvalósuljon.

Miért a Szentkláray Ügyvédi Iroda a megfelelő választás Önnek?

Mi nem egy közvetítő cég vagyunk, akik jutalékért továbbítják a kártérítési igényeket ügyvédeknek, vagy ügyvédi irodáknak. Mi magunk a Szentkláray Ügyvédi Iroda nyújtunk Önnek szolgáltatást, Dr. Szentkláray Bence LL.M. Kártérítési szakjogász, ügyvéd vezetésével.

Így Ön az alábbi előnyöket élvezi az eljárás során, az első perctől kezdve:

  • közvetlenül kommunikál az Önt képviselő szakértő ügyvéddel, már az első pillanattól kezdve
  • szakjogászunk kifejezetten az Ön ügyére koncentrál és elmondja Önnek a tényállások alapján a lehetőségeit
  • mi nem fizetünk jutalékot a károsultak megtalálásáért – Ön talált meg bennünket, így ezt nem építjük be a díjainkba
  • nem hitegetjük több 10-100 milliós kártérítésekkel, konkrét lehetőségeket keresünk és mutatunk meg Önnek
  • nem foglalkozunk mindennel, mi a kártérítési ügyekre specializálódtunk, ebben képezzük saját magunkat folyamatosan

Mikor tarthat igényt baleseti kártérítésre?

Munkabaleset, vagy üzemi baleset esetén. Ha Önt, vagy hozzátartozóját a munkavégzéssel kapcsolatos tevékenység közben súlyos, vagy halálos kimenetelű baleset érte, nagy valószínűséggel baleseti kártérítés illeti meg.

Közlekedési baleset esetén. Ha Önt, vagy hozzátartozóját súlyos közlekedési baleset érte, vagy családtagja hasonló baleset áldozata volt és elhalálozott, Önt és a család többi tagját is megilletheti nem vagyoni kártérítés.

Biztosítója elutasította, vagy aránytalanul csökkentette a biztosítási összeg kifizetését. Ha olyan anyagi jellegű kár érte, melyre korábban biztosítást kötött, azonban a biztosítási esemény bekövetkezte után a biztosító nem a korábban szerződésben rögzített térítést fizette meg Önnek, akkor mindenképpen érdemes további tárgyalást kezdeményezni a biztosítótársasággal, lehetőleg kártérítési szakértő bevonásával.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha a fenti esetekben jogi szakértő segítségére van szüksége – vagy ha bizonytalan az ügy kimenetelét illetően.

Hozzátartozók is igényelhetnek kártérítést?

Természetesen igen. Amennyiben hozzátartozóját olyan súlyos baleset érte – legyen szó akár munkabalesetről, vagy közlekedési balesetről – amely közvetlenül befolyásolja, nagy mértékben megváltoztatja a családtagok mindennapi életét, abban az esetben Ön családtagként is jogosult kártérítésre.

Például, ha közvetlen családtagját súlyos közlekedési baleset éri, ami miatt a háztartás jövedelme tartósan, jelentős mértékben csökken, ráadásul Ön sem tudja ellátni napi munkáját a beteg ápolása miatt, abban az esetben szinte biztosan számíthat komolyabb kártérítési összegre.

A konkrét kártérítési lehetőségek felderítéséhez vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kit illet meg a sérelemdíj?

A sérelemdíj abban az esetben jár, ha valakinek a személyiségi jogai sérülnek. Sérelemdíjra tarthat igényt az a balesetet elszenvedett személy, vagy hozzátartozója is, akinek mindennapi életét nagyobb mértékben befolyásolja a baleset ténye, mint azt a kártérítésben meghatározták – például a biztosítótársaság nem veszi figyelembe az egyéni tényezőket, csupán az orvosi ellátásra koncentrál a kártérítés meghatározásakor.

Ilyen esetben, például végtagtörés, végtag elvesztése során egy komoly fizikai munkát végző személy egész családjára nagy mértékben kihat az esemény, hiszen a család megélhetése kerül veszélybe és bár a kezelések közvetlen költségét a biztosító megtéríti, de a szenvedő fél eközben nem tudja ellátni családfenntartó szerepét.

Családtagja balesetet szenvedett? Keressen bennünket bizalommal, hogy ne maradjon megfelelő kártalanítás nélkül!

Dr. Szentkláray Bence LL.M.

Kártérítési szakjogász, ügyvéd

Küldje el nekünk balesete rövid leírását és 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot